МОНЕТАРНА ПОЛІТИКА ЯК ФАКТОР ПІДВИЩЕННЯ ВОЛАТИЛЬНОСТІ СВІТОВОГО ФІНАНСОВОГО РИНКУ - Shkodina, I.; Yehorova, Y.; Yatsyna, V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Вивчивши динаміку різних сегментів світового фінансового ринку, автори прийшли до висновку, що враховуючи, що наразі починається зміна технологічних укладів розвитку цивілізації, а отже починають діяти інші, відмінні від попереднього періоди зв’язки та взаємозалежності, використання сучасних інструментів монетарної політики не буде сприяти зростанню продуктивності праці, збільшенню інвестицій в реальний сектор економіки, подоланню безробіття та диференціації доходів населення. Глобальний фінансовий ринок вступив у смугу системної циклічної кризи з високим ступенем синхронізації криз національних ринків, отже вплив інструментів нетрадиційної монетарної політики буде менш передбачуваним, ніж зазвичай, отже глобальну фінансову систему чекають необоротні кардинальні зміни.