КЛАСТЕР ПОДАТКОВОГО СТИМУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ФОРМУВАННЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ - Alieksieiev, I.; Mazur, A.; Zhelizniak, R. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті запропоновано підхід до формування кластеру податкового стимулювання інноваційної діяльності. Обґрунтовано вибір податкових преференцій як один з основних етапів податкового стимулювання інноваційної діяльності підприємств. Запропоновано розгляд надання податкових пільг з врахуванням етапів інноваційного процесу та наявності різного типу підприємств та організацій в кластері податкового стимулювання інноваційної діяльності. Наведено вибір оптимальних шляхів надання податкових пільг для членів кластеру податкового стимулювання інноваційної діяльності. Систематизовано та розвинуто спосіб виокремлення частки прибутку підприємств–членів кластеру як джерела податкового стимулювання інноваційної діяльності для формування фонду НТПВ.