ПОДАТКОВІ АЛЬТЕРНАТИВИ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ ФІСКАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ІНТЕРНЕТ-ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ - Tsymbaliuk, I. O.; Shmatkovska, T. O.; Shulyk, Y. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Розглянуто теоретичні основи інернет-діяльності та специфіки її оподаткування. Встановлено, що інтернет-діяльність є однією із найперспективніших видів діяльності та може стати значним джерелом наповнення бюджету. Проаналізовано динаміку стану ринку Інтернет – діяльності та її фіскальний потенціал. Обґрунтовано, що роль податків у забезпеченні національної економічної безпеки багаторазово зростає, визначаючи необхідність дослідження процесу підвищення рівня податкової безпеки як однієї із основних її складових. Виявлено основні недоліки в оподаткуванні інтернет–діяльності та визначено основні напрями вдосконалення її оподаткування як одного із елементів забезпечення податкової безпеки держави.