ДОСЛІДЖЕННЯ РІВНЯ ДОЛАРИЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Ilchuk, P. H.; Kots, O. O.; manzirokha, A. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті досліджено актуальні питання визначення сутності та класифікації доларизації економіки, визначення її переваг, недоліків та наслідків для конкретних економічних умов, методик визначення її рівня та можливих шляхів дедоларизації економіки. Застосовано метод оцінювання рівня доларизації економіки на основі дослідження структури грошових агрегатів. Також виконано SWOT–аналізування доларизації економіки України, за результатами якого визначено основні причини та можливості та загрози для економіки України, а також розроблено напрями удосконалення грошово–кредитної політики Національного банку України.