ОЦІНКА СОЦІАЛЬНО–ЕКОНОМІЧНОГО СТАНУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - Lapshyn, V. I.; Kuznichenko, V. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
Метою статті є проведення оцінки соціально–економічного стану регіонів України при використанні інтегральних і окремих соціально–економічних показників у 2015 і 2016 роках. Методом таксономії, визначення коефіцієнта Джині та ABC–XYZ аналізу проведено експрес–аналіз соціально–економічного стану регіонів України. Показано, що залишається без змін тенденція значної диференціації соціально–економічного стану регіонів. У західних регіонах більш низький його рівень, ніж у східних і центральних регіонах. Зростання життєвого рівня проходить незначними темпами. Середня заробітна плата в країні не відтворює її стан у регіонах. Недостатня увага як регіонів, так і уряду приділяється розвитку середнього і малого бізнесу.