Методичні підходи щодо оцінки рівня соціоекономічного розвитку аграрних підприємств - Naida, I. S.; Naida А. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2017)
У статті уточнено сутність розвитку аграрних підприємств на засадах соціоекономіки. Визначено, що питанням соціоекономічного розвитку на рівні аграрних підприємств належної уваги не приділяється. Оцінювання соціоекономічного розвитку проводиться на основі таких принципів, як: системність, комплексність, об’єктивність, динамічність, безперервність, оптимальність. Запропоновано підхід до визначення ефективності соціоекономічного розвитку аграрних підприємств системою показників, підсистемами якої є характеристики загального рівня соціоекономічного розвитку суб’єкта господарювання; оцінки ефективності внутрішньої складової соціоекономічного розвитку підприємства; діагностика зовнішньої складової соціоекономічного розвитку підприємства з позицій його активності у вирішенні різнопланових проблем сільських громад.