ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ БАНКІВ НА РИНКУ КРЕДИТНИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ - Жигадло, І. В.; Балянт, Г. Р. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті здійснено порівняльний аналіз функціонування банків та небанківських фінансово-кредитних установ на кредитному ринку України. Виокремлено спільні та відмінні риси в їх діяльності та виявлено конкурентні ознаки між ними. Наведено характеристику стратегії управління відносинами з клієнтами, яка уможливлює зростання ефективності співпраці з позичальниками банку та запобігання їх переходу до конкурентів. На основі узагальнення зарубіжного досвіду запропоновано застосування інформаційних технологій в процесі банківського кредитування, зокрема у сфері надання консультаційних послуг та діяльності PR-служб банків. В статті розглянуто інноваційну діяльність банків в частині впровадження продуктів і послуг, яка б забезпечувала зміцнення конкурентних позицій вітчизняних банків на кредитному ринку.