ВИБІР СТРАТЕГІЧНИХ НАПРЯМКІВ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРЄМСТВ - Череп, О. Г. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Досліджено чинники, що впливають на рівень сприятливості підприємницького середовища; умови функціонування ринкового механізму; принципи інвестиційної стратегії; процес вибору стратегічних напрямків інвестиційної діяльності. Визначено, що завдання формування інвестиційної стратегії істотно коливається залежно від етапів життєвого циклу корпоративної структури; що визначений вплив на співвідношення різних форм інвестування роблять і розміри корпоративних структур. Встановлено умови щодо визначення регіональної спрямованості інвестиційної діяльності при розробці відповідної стратегії КС. Запропоновано основні напрямки інвестиційної стратегії з погляду максимальної ефективності, які можуть бути використані в сучасних умовах