ПЛАНУВАННЯ ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА В ПОСТКРИЗОВИХ УМОВАХ - Васюренко O. B.; Гнип H. O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
В статті дістало подальшого розвитку поняття «фінансовий потенціал підприємства» як сукупності потенційних фінансових ресурсів і доходів підприємства.Запропоновано механізм фінансового планування нарощення фінансового потенціалу, заснований на комбінації моделі фінансового розділу бізнес-плану, бюджетування,прогнозних фінансових параметрів. На основі трьох факторної моделі проаналізовано вплив різних чинників на рентабельність власного капіталу підприємств машинобудівної промисловості Харківської області в 2004-2010 рр.