УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВОЮ СТАБІЛЬНІСТЮ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ В УМОВАХ КРИЗИ - Грудзевич, Я. В.; Табачук, Ю. П. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Розглянуто причини настання банківської кризи, шляхи її подолання та аналіз чинників, які б дозволяли вчасно ідентифікувати ступінь кризового стану та визначити рівень загрози неплатоспроможності та ймовірність банкрутства банківської установи. Проаналізовано розвиток фінансової кризи в Україні в 2008 – 2009 роках та основні чинники її виникнення, запропоновано деякі першочергові антикризові заходи.