ТАРГЕТУВАННЯ ІНФЛЯЦІЇ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ ЦІН - Гордієнко, В. П.; Чайковський, Я. І. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Пропонується дослідження таргетування інфляції як ефективного методу досягнення цінової стабільності. Класифікуються та систематизуються характерні особливості та інструменти реалізації даного режиму. Зазначено аналіз механізмів впровадження і використання режиму таргетування інфляції в економічно розвинених країнах та країнах, що розвиваються. Сформовано комплекс передумов, заходів та методів для ефективного впровадження режиму інфляційного таргетування в Україні.