ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА ЯК ОСНОВИ ЙОГО ЕФЕКТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Азаренкова, Г. М.; Бондаренко, І. Ю.; Азаренков, С. Г. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Фінансова безпека - основа успішної діяльності підприємства, що передбачає системний підхід при забезпеченні його функціонування . Вона допомагає підприємству уникнути фінансових загроз при здійсненні його звичайної діяльності та контролює сталий розвиток організації . У статті досліджено сутність поняття «фінансова безпека» та питання щодо забезпечення фінансової безпеки підприємства на різних рівнях функціонування в сучасних економічних умовах. Проаналізовані праці вітчизняних і іноземних науковців на цю тему і виявлені різні підходи до розуміння суті визначення фінансової безпеки. Були досліджені особливості практичного застосування та використання фінансової безпеки в Україні. На основі аналізу фінансової звітності підприємства ПАТ «Харківська бісквітна фабрика» була проведена оцінка рівня фінансової безпеки за допомогою графічного підходу та рейтингового методу. Виявлено можливі подальші проблеми та запропоновано напрямки забезпечення фінансової безпеки на підприємстві.