ОПТИМІЗАЦІЯ КРЕДИТНОГО ПОРТФЕЛЯ БАНКУ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ІЄРАРХІЧНОЇ МОДЕЛІ ОБГРУНТУВАННЯ ПРИЙНЯТТЯ БАГАТОКРИТЕРІАЛЬНИХ РІШЕНЬ - Котелевська ., Ю. В.; Гадецька, С. В.; Глушко, О. В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
В статті досліджено можливість застосування ієрархічної моделі прийняття багатокритеріальних рішень в процесі формування оптимального кредитного портфеля банківської установи, що дозволяє максимізувати прибутки банку при мінімальних ризиках здійснюваних ним кредитних операцій на ринку банківських послуг.