ПОВЕДІНКОВІ ФІНАНСИ: ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ТА ЕМПІРИЧНІ ОЗНАКИ - I. Lyutyy; M. Knir; N. Plieshakova; O. Plieshakova (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Метою даної статті є розуміння досягнень наукових досліджень у різних галузях, що знайшли відображення в сучасних фінансах, зокрема у поведінкових фінансах, а також деяких закономірностей поведінки людей, які впливають на ефективність інвестицій фінансового ринку. Розглянуто необхідність вивчення поведінкових фінансів як важливого напряму сучасної фінансової науки. Висвітлено основні теорії різних галузей досліджень, які впливають на формування поведінкових фінансів як наукового напряму. Наведені емпіричні докази деяких аспектів ірраціональної поведінки та її впливу на ефективність фінансових процесів. Отримані результати, можуть бути корисними практикам та дослідникам для отримання знань про поведінкові фінанси. З практичної точки зору можливість синтезу різних підходів до поведінки людей дозволяє використовувати отримані результати для побудови більш ефективних процесів у фінансовому середовищі. Стаття сприяє дискусії про раціональну та ірраціональну поведінку та її вплив на процеси у фінансах.