ЕКОНОМІКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ НА ПІДГРУНТІ ЕВРОЕКОНОМІЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - O. P. Uhrovetskyi; O. V. Anishchenko; I. V. Hubanova (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Упродовж останніх років України прагне до вступу в Євросоюз i має стратегічне завдання затвердитись як успішна європейська держава з конкурентною економікою, інтегрованою в європейську. Узагальнення останніх досліджень свідчать про те, що в умовах економічної глобалізації та відкритості національної економіки для кожної країни надзвичайно важливою стає проблема забезпечення фінансово-економічної безпеки — такого стану взаємодії економіки держави зі світовим господарством, який виключає можливість заподіяння значної шкоди економічним інтересам держави і сприяє динамічному соціально-економічному розвиткові на засадах повноправного партнерства Проблемність фінансово-економічної безпеки в умовах подальшої глобалізації набуває статусу найвищого пріоритету в державній політиці, оскільки в цих умовах значно зростає вплив зовнішніх загроз. Установлено, що фінансово-економічна безпека дійсно знаходиться у тісному зв’язку з процесами євроінтеграції і має низку проблем, розв’язання яких повинно відбуватись на державному рівні. Однак, ураховуючи невизначеність щодо тривалості впровадження та результативності економіко-правових державних заходів із забезпечення фінансово-економічної безпеки, пропонуємо віднести до першочергових заходів створення системи забезпечення фінансово-економічної безпеки, розроблення способів уникнення можливих загроз і напрямів мінімізації негативних впливів.