ОЦІНКА СТРУКТУРИ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО ПОСЕРЕДНИЦТВА ПОСТРАДЯНСЬКИХ КРАЇН І США - Багратян, А. Г. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
Дослідження системи фінансового посередництва та аналіз його структури в пострадянських країнах виявляє такі характеристики: відсутність потужностей з виробництва і відтворення довгих грошей; недостатня різноманітність інструментів накопичення; обмежене поле заощаджень. З інститутів фінансових посередників, як правило, розвинені банківська система та інститути, що працюють з короткими грошима. Превалюють механізми розвитку через стимулювання попиту. При такій політиці неможливо домогтися необхідних структурних змін в економіці.