УХВАЛЕННЯ ФІНАНСОВИХ РІШЕНЬ НА ОСНОВІ УПРАВЛІНСЬКОЇ ЗВІТНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - M. Bondar; N. Iershova; M. Tkachenko; V. Garkusha; S. Yavorsky (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Дослідження сучасного стану і загальних тенденцій розвитку системи нефінансового обліку та звітності виявило актуальність проблеми підвищення рівня прозорості бізнес-одиниці шляхом розкриття не тільки фінансової, а й широкого спектра нефінансової інформації. Аналіз емпіричних даних і наявних досліджень дозволив виявити основні переваги від складання нефінансової звітності підприємствами та оцінити їхній потенціальний вплив на ефективність ухвалення управлінських рішень. Це надало можливість обґрунтувати необхідність розвитку концептуальних основ формування стратегічної звітності. Запропоновано форму стратегічного управлінського звіту як формату узагальнення обліково-аналітичної інформації, у тому числі прогнозної інформації стратегічного характеру, у формі сукупності облікових і розрахункових показників, що характеризують внутрішнє і зовнішнє середовище підприємства в цілому і (або) його сегментів і задовольняє інформаційні потреби користувачів.