РОЗВИТОК Е-УРЯДУВАННЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ КРАЇНИ - T. S. Yarovoy; O. V. Коzyrieva; T. V. Bielska; I. I. Zhuk; I. L. Mokhova (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
У статті обґрунтовано, що е-врядування країни залежить від узгодженої політики уряду та здатне сприяти високому рівню інформаційної та фінансової безпеки держави. Метою статті є виявлення загроз розвитку системи е-урядування провідних країн світу з метою забезпечення їх інформаційної безпеки. Аналіз Індексу розвитку електронного уряду, Глобального індексу кібербезпеки вказує на динаміку розвитку е-врядування (Данія, Австралія, Корея, Великобританія, Швеція, Фінляндія, Сінгапур, Нова Зеландія, Франція та Японія) та динаміку розвитку глобального індексу кібербезпеки, який дозволив визначити ключові тенденції державної політики в системі електронного урядування цих країн для забезпечення їх фінансово-інформаційної безпеки та шляхи їх подолання. Впровадження результатів дослідження допоможе підвищити технологічну стійкість, забезпечить кращий захист державних ІТ-систем, покращить навички та знання громадян, бізнесу та влади, а також зміцнить національну співпрацю з питань інформаційної безпеки.