ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ РИНКУ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ - Шпачук, В.; Безверхнюк , Т.; Вишневська , В.; Сенча , І.; Залізнюк, В. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2020)
Анотація. Розкрито основні особливості діяльності ринку фінансових послуг і його регулювання з боку держави. Здійснено аналіз чинників впливу на формування системи державного регулювання та інфраструктури ринку фінансових послуг України, охарактеризовано сучасний стан системи державного регулювання ринку фінансових послуг України. Здійснено періодизацію еволюції становлення і розвитку системи державного регулювання вітчизняного ринку фінансових послуг. Результати дослідження дають підстави стверджувати, що забезпечення найбільшої ефективності системи державного регулювання вітчизняного ринку фінансових послуг можливе за рахунок комплексного запровадження низки заходів та дій. Зокрема, запропоновано комплекс заходів, який ураховує чинники, що впливали на становлення і формування системи державного регулювання ринку фінансових послуг, найбільш актуальні проблеми ринку фінансових послуг, стратегічні пріоритети подальшого розвитку системи регулювання вітчизняного ринку фінансових послуг. При цьому встановлено, що першочерговим завданням повинно бути посилення інституційної спроможності державних фінансових інститутів, підвищення рівня прозорості їхньої діяльності, а також зростання функціональної ефективності системи регулювання ринку фінансових послуг. Ключові слова: інституція, державне регулювання, засади, механізм, ринок фінансових послуг. Формул: 0; рис.: 0; табл.: 1; бібл.: 16.