ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ МОТИВАЦІЇ ПІДВИЩЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ АКТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Коритько, Т. Ю.; Пілецька , С. Т.; Ареф’єва , О. В.; Підгора , Е. О.; Приймакова , Ю. А. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Анотація. Метою дослідження є розроблення організаційно-економічного механізму мотивації підвищення інвестиційної активності підприємства та обґрунтування стимулів зовнішнього середовища, які впливають на мотивацію підвищення інвестиційної активності підприємств. У процесі дослідження були використані такі загальнонаукові та прикладні методи дослідження: аналізу і синтезу, дедукції та індукції — у процесі визначення стимулів зовнішнього середовища, які впливають на мотивацію підвищення інвестиційної активності підприємств; систематизації та узагальнення — у процесі уточнення сутності організаційно-економічного механізму мотивації підвищення інвестиційної активності підприємств; метод абстрагування і формалізації — для обґрунтування концептуальних положень організаційно-економічного механізму мотивації підвищення інвестиційної активності підприємства; монографічні методи — для поглибленого дослідження поставлених завдань; абстрактно-логічні методи — для теоретичного узагальнення результатів дослідження і формулювання висновків та пропозицій. Запропонований організаційно-економічний механізм мотивації інвестиційної активності підприємств дозволяє інвесторам мінімізувати витрати на інвестиційну діяльність, знизити ризики при укладенні інвестиційного договору, більш точно провести оцінку майбутніх доходів від реалізації проєкту. Практична значимість дослідження полягає, перш за все, у побудові схеми організаційно-економічного механізму мотивації інвестиційної активності підприємств в наявних економічних умовах, що створює передумови для більш фундаментального розуміння процесу інвестування і проведення більш відповідальної й обґрунтованої інвестиційної політики. Оригінальність полягає в обґрунтуванні структурних елементів організаційно-економічного механізму мотивації інвестиційної активності підприємств, які впливають і визначають напрями стимулювання мотивації інвестиційної діяльності підприємств, що дозволяє об’єднати вивчення активних бізнес-процесів, фінансового забезпечення і створення інформаційної підтримки. Ключові слова: мотивація, стимули, важелі, методи, інвестиційна активність, механізм, організаційно-економічний механізм. Формул: 0; рис.: 2; табл.: 0; бібл.: 23.