СИСТЕМА РОБОТИ КОЛЕСА У КОМАНДІ: СПІВВІДНОШЕННЯ МІЖ РІЗНИМ ПЕРСОНАЛОМ У МОРСЬКОМУ ПРОЄКТІ - Крамський, С. О.; Данчук , В.Д.; Алькема , В.Г.; Севост’янова , А.В.; Бакуліч , О.О. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Анотація. Розглянуто моделі управління проєктною командою, їх найважче формалізувати в галузях знань з управління проєктами. У дослідженні представлені економічні та математичні моделі управління проєктною командою для порогової колективної поведінки, наприклад, екіпажу морського судна. При реалізації конкретних проєктів досвід керівництва та управління невеликою командою часто залишається на рівні інтуїції, що призводить до індивідуалізації знань і перешкоджає ефективному використанню управлінського потенціалу колективу. У науці управління існують методи управління персоналом, розглядаються окремо, без урахування взаємного впливу психологічних процесів, що не дозволяє сформувати єдину, багатофакторну концепцію управління для невеликої команди у проєкті. А при розробленні управління проєктною командою вплив умов реалізації проєкту на вибір методів управління проєктною командою враховується досить погано, вимагає досвіду керівника психолога або значно знижує керованість команди проєкту. Цей метод, на відміну від наявних, включає аналіз радіальної діаграми командних компетенцій, заснований на принципі «колеса балансу» професійної згуртованості команди. Вихідними даними є результати професійного тестування та експертної оцінки (із залученням фахівців та експертів відповідної кваліфікації). Побудова й аналіз діаграм колесa компетенцій дозволяють візуалізувати сумісність професійних знань і навичок усіх членів команди разом, щоб виявити командну та особистісний брак знань і ризики реалізації проєкту. У результаті особа, яка ухвалює рішення, отримує значення відхилення знань, які можуть допомогти йому ухвалити рішення щодо усунення ризиків компетентності. Складність і багатофакторність вибору методів управління для проєктної групи, а іноді і потреба керівників у прямих рекомендаціях щодо керівництва проєктною командою. Практична цінність отриманих результатів полягає у збагаченні методології досліджуваної проблематики, що є корисним для вчених, можливості використовувати у бізнес-проєктуванні крюїнгових компаній. Ключові слова: крюїнгова компанія, проєкт, управління командою проєктів, модельні групи, екіпаж судна. Формул: 8; рис.: 0; табл.: 1; бібл.: 23.