РОЛЬ МІЖБАНКІВСЬКИХ РОЗРАХУНКІВ У ФОРМУВАННІ ВЗАЄМОВІДНОСИН МІЖ БАНКАМИ - Федосік I. M.; Каднічанська B. M. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2014)
У статті досліджується роль і значення міжбанківських розрахунків у формуванні взаємовідносин між банками та проблеми, що призводять до їхнього гальмування, вивчається досвід провідних країн світу у сфері безготівкового обігу. Актуальність теми полягає в тому, що розвиток міжбанківських розрахунків, окрім взаємозв’язку між банківськими установами, сприяє розв’язанню проблеми державного рівня – скорочення готівкового обігу, що позитивно впливає на економічний розвиток країни в усіх її сферах