ІНТЕГРАЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ БАНКІВ В СИСТЕМІ ЇХ ФІНАНСОВОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ - Вовчак O.; Стаднійчук, Р. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Анотація. Присвячено розвиткові методичних підходів до оцінювання рівня фінансової стабільності банків у системі їхнього фінансового оздоровлення на основі використання інтегрального підходу. Обґрунтовано принципи здійснення оцінювання ефективності системи фінансового оздоровлення, а також доведено, що воно повинно здійснюватися на основі показників фінансової стійкості, ділової активності, показників ліквідності, ефективності управління, а також показників, негативне значення яких може призвести до неплатоспроможності банківської установи. Комплексність внутрішньої будови запропонованого інтегрального показника рівня фінансової стабільності банківської системи дозволяє виявляти слабкі зони у її функціонуванні та векторно спрямовувати дії регулятора задля своєчасного проведення відповідних санаційних заходів або налагодження ефективного управління в системі фінансового оздоровлення банків. Ключові слова: банківська система, фінансове оздоровлення, фінансова стабільність, інтегральний показник, індикатори фінансової стабільності. Формул: 8; рис.: 3; табл.: 6; бібл.: 9.