ЯК РОЗМІНЮЮТЬСЯ ЖІНКИ У ВИРІШЕННІ РІШЕНЬ ДЛЯ СТРАТЕГІЇ ОСОБИСТИХ ІНВЕСТИЦІЙ - Мікеліоніте, М.; Лезговко A. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2021)
Анотація. Це дослідження досліджує особливості особистих інвестицій литовських жінок відповідно до аналізу і застосування Австралії як методу належної практики. На підставі багатьох загальнодоступних досліджень жінки, здебільшого, мають менші знання про фінанси загалом та особливо про інвестиційні процеси; отже, це призводить до їхньої незацікавленості в інвестуванні та до можливості поганого управління грошима. Це питання можна вирішити, дослідивши, чому воно з’являється першим, і взявши на озброєння практичний приклад країн з розвиненим інвестиційним ринком. У разі порівняння особистих інвестиційних стратегій серед жінок Литви та Австралії для збору даних для подальшого аналізу були використані два набори анкет. Основні висновки, виявлені в опитуванні, полягають у тому, що жінки в Австралії мали вищий рівень фінансової грамотності, частіше інвестували та обирали більший вибір інструментів інвестування порівняно з жінками Литви. Більше того, виявилось, що литовські жінки вирішили не інвестувати через брак додаткових коштів і брак фінансових знань. Основним обмеженням, що виникло під час дослідження, —брак наявних даних на тему особистих інвестицій в офіційних статистичних джерелах Литви, таких як Департамент статистики Литви. Результати дослідження сприяють удосконаленню сфери особистих фінансів та інвестицій жінок Литви і можуть бути використані для подальших досліджень або використані для освітньої програми, присвяченої фінансовій грамотності жінок у Литві. Крім того, ця стаття створює оригінальну цінність для галузей особистих фінансів, інвестицій та фінансової грамотності в Литві, вводячи ідею не лише проводити більше досліджень у цих галузях, а й використовувати порівняльний аналіз і метод належної практики з країн, які демонструють високу досягнення в галузі особистих фінансів та гендерної рівності. Ключові слова: управління особистими інвестиціями, жіночі інвестиції, фінансова грамотність, профіль інвестора, інвестування, варіанти інвестування, інвестиційні стратегії. Формул: 1; рис.: 5; табл.: 1; бібл.: 15.