ПРАВОВА ПОЛІТИКА В ЕКОНОМІЧНІЙ СФЕРІ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА МАЙБУТНІ ТЕНДЕНЦІЇ - Перегуда, Є.; Баєва, Ю.; Данюк, Л.; Місержи, С.; Світлак I. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2022)
У статті проаналізовано наявні визначення правової політики та на їх підґрунті наведено власне визначення правової політики в економічній сфері, досліджено сутнісні особливості правової політики в економічній сфері сучасної України, виявлено коло суб’єктів, які здійснюють правову політику в економічній сфері. Також авторами були з’ясовані та проаналізовані фактори, що впливають на правову політику України в економічній сфері, а також розкривають зміст проблем і протиріч, які виникають на їх основі. Авторами запропоновано пріоритетні напрями правової політики України в економічній сфері на майбутнє. Ключові слова: правова політика; економічна сфера; економічні відносини; країна; право; правове регулювання; суб’єкти правової політики в економічній сфері. формул: 0; рис.: 1, табл.: 1, бібл.: 15.