РЕАЛІЗАЦІЯ ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ НА ПРИКЛАДІ ТРАНСПОРТНО-ЛОГІСТИЧНОГО СЕКТОРУ - Гречан, Алла; Безуглий , Артем; Парфентьєва , Олена; Компанець , Катерина; Гроза , Аліна; Кара , Інна (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2022)
Метою дослідження полягає в тому, щоб визначити ступінь, в якій транспортні та ло-гістичні компанії виконали цілі сталого розвитку. Зразок дослідження включає 2021 топ-10 транспортних та логістичних компаній. Дослідження проводилося шляхом пог-либленого вивчення сталого звітів про розвиток, аналіз контенту, систематизації та групування інформації про інструменти, що використовуються для досягнення цілей сталого розвитку транспортними та логістичними компаніями. Залежність кількості виконаних цілей сталого розвитку на суму доходів, чистого доходу та кількості пра-цівників була створена через тенденційний аналіз логарифмічної залежності. Результати дослідження показали, що транспортні та логістичні компанії виконують набагато більш стійкі цілі розвитку, ніж очікувалося. Транспортно-логістичні компанії активно виконують якісну освіту, гендерну рівність та чисту енергію, крім цілей ско-рочення викидів та пом’якшення наслідків зміни клімату. Компанії розробили політику, щоб істотно розширити вплив на поля, відмінних від надання транспортних та логістичних послуг. Компанії активно розвиваються та впроваджують альтернати-вні джерела енергії, чисту енергію та сприяють виконанню доброго здоров’я та благополуччя. Результати досліджень свідчать про залежність кількості виконаних цілей сталого розвитку на розмір компанії. Встановлено, що чим більша кількість ва-лових доходів, чистого доходу або кількості працівників, тим більше цілей сталого розвитку компанії виконує. Отримані результати можуть бути використані транспорт-ними та логістичними компаніями у подальшому розвитку політики для виконання цілей сталого розвитку. Проведене дослідження відкриває нові напрямки подальших досліджень, зокрема, вплив цілей сталого розвитку транспортними та логістичними компаніями з їх інвестиційної привабливості та ринкової капіталізації.