РОЛЬ ЦИФРОВИХ ЗМІ ДЛЯ ЦИФРОВОЇ ТОРГІВЛІ БАНКІВСЬКИМИ ПОСЛУГАМИ В НЕСТАБІЛЬНОМУ СЕРЕДОВИЩІ - Воробей, Юлія; Маслова , Наталія; Хмелюк, Алена; Бекмагамбетова , Гульміра; Мірошник , Роман (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2022)
У 21 столітті європейська банківська система переживає період фундаментальних структурних змін, спричинених глобальними проблемами, які визначатимуть її майбутню здатність обслуговувати фінансові потреби економіки на цифрових платформах. Метою цього дослідження є вивчення впливу електронних соціальних мереж на ефективність електронного банкінгу в умовах нестабільності банківського сектора. Емпіричну модель визначення впливу цифрових медіа було розроблено на основі теоретичних концепцій та перевірено на вибірці з 307 респондентів банківських установ (UniCredit, Re-iffeisen, PrivatGroup) та 2800 споживачів банківських послуг кількісними методами, а також використано економіко-статистичні методи розрахунку. Отримані результати показують, що цифрові соціальні медіа досить сильно впливають (r=0,788) на формування лояльності споживачів та збільшення показників цифрової торгівлі банківськими послугами. Теоретичне значення цього дослідження полягає в узагальненні наукових підходів до створення концептуальної методики визначення ефективності залучення цифрових медіа-ресурсів як маркетингового інструменту підвищення ефективності цифрової торгівлі банківськими послугами. Ключовим практичним аспектом є поєднання теоретичних підходів і досвіду бізнесу в оптимізації та вдосконаленні використання електронних соціальних медіа в торгівлі банківськими послугами в складний період економічного розвитку.