ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКЛАДАЧА ФІНАНСІВ В УНІВЕРСИТЕТІ - Микитюк, Оксана; Тюріна, Тамара; Юхименко-Назарук, Ірина; Волошин, Марія; Бабкіна, Мая; Яремко, Галина (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Основною метою роботи є формування моделі розвитку педагогічної компетентності викладача фінансів в університеті. Обєктом дослідження є педагогічна компетентність викладача фінансів в університеті. Доведено важливість розвитку педагогічної компетентності викладача фінансів в університеті. Методологію дослідження можна охарактеризувати як сукупність методів проведення моделювання та теоретико-методичного аналізу. За результатами, які були отримані під час дослідження, нами було представлено багатомодельний ряд основних аспектів формування педагогічної компетентності викладача фінансів в університеті. Елементами наукової новизни є представлені процеси вможливлення формування педагогічної компетентності викладача фінансів в університеті, які зображені на сформованих моделях. Охарактеризовано важливість фінансування підготовки викладачів в університеті. Дослідження має обмеження у вигляді концентрування уваги лише на особливостях діяльності викладача фінансів в університеті. У подальших дослідженнях слід звернути увагу й на інші спеціалізації. Перспективами подальших досліджень може бути також аналіз зарубіжного досвіду формування педагогічної компетентності викладача фінансів в університеті. Невирішеними залишаються аспекти формування педагогічної компетентності для викладачів інших закладів вищої освіти, не лише викладача фінансів в університеті.