УПРАВЛІННЯ ЛАНЦЮГАМИ ПОСТАЧАННЯ В БУДІВНИЦТВІ ЖИТЛОВОЇ НЕРУХОМОСТІ - Дорошенко, Ганна; Білецький, Ігор; Прокопенко, Валерія (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Проблема забезпечення населення житлом є важливою й актуальною для України та всіх країн світу. Забезпечення населення житлом є важливим індикатором соціально-економічної сталості та якості життя. У статті проведено оцінку сучасного стану забезпечення населення України житлом та проаналізовано рівень економічної доступності житла в контексті аналогічних порівнянь із країнами ЄС. Було виявлено, що розмір доходів домогосподарств України є недостатнім для вирішення житлової проблеми. Розв’язання цієї важливої проблеми ми бачимо в удосконаленні управління ланцюгами постачання в будівництві житлової нерухомості. У дослідженні виявлено та проаналізовано функціональні особливості ланцюгів постачання в житловому будівництві. За результатами досліджень конкретизовано специфічні риси управління та основні проблеми управління ланцюгами постачання українських компаній. Визначено диджиталізацію як один із найбільш перспективних інструментів управління ланцюгами постачання в Україні на майбутнє.