РОЗВИТОК ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ В РАМКАХ ДОТРИМАННЯ ФІНАНСОВОГО ПРАВА - Шахатрех, Хішам Джадалла Мансур (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Основною метою дослідження є визначення ключових шляхів розвитку електронної комерції в рамках дотримання норм і правил фінансовоого права в Йорданії. Об’єктом дослідження є система електронної комерції та її функціонування в правовому полі Йорданії. Науковим завданням є визначення стратегії розвитку електронної комерції в рамках правового поля Йорданії з урахуванням специфіки регіону. Методологія дослідження передбачає застосування методу аналізу ієрархій і полягає в побудові ієрархічної моделі, визначенні сум елементів стовпців квадратних обернено симетричних матриць, перевірці узгодженості результатів. У результаті нами було визначено оптимальну стратегію для розвитку електронної комерції в рамках дотримання норм і правил фінансовоого права. Наукова новизна статті полягає в запропонованому методичному підході до визначення стратегії розвитку електронної комерції в Йорданії в рамках дотримання норм і правил фінансовоого права. Дослідження має обмеження у вигляді врахування специфіки електронної комерції та фінансового права Йорданії. Подальші дослідження слід присвятити особливостям розвитку електронної комерції в рамках дотримання норм і правил фінансовоого права інших країн світу з метою впровадження найкращих міжнародних практик.