СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ ТОРГІВЛІ В РАМКАХ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - Бондаренко, Лідія; Леськів, Галина; Кириченко, Оксана; Скотний, Павло; Гарбузюк, Валерій (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Основною метою дослідження є визначення ключових аспектів стратегічного планування розвитку торгівлі в рамках забезпечення високого рівня безпеки. Об’єктом дослідження є стратегічне планування розвитку торгівлі. Науковим завданням є через сучасний методичний підхід представити власне бачення планування розвитку торгівлі шляхом моделювання основних етапів і процесів. Методологія грунтується на застосуванні параметричного моделювання, яке додає новизни до визначення стратегічних орієнтирів для планування економічного розвитку торгівлі. У дослідженні запропоновано сучасний підхід до планування розвитку торгівлі через представлення відповідного методичного підходу за допомогою інструментів моделювання. Наукова новизна отриманих результатів представлена у вигляді методичного підходу щодо стратегічного планування розвитку торгівлі в системі забезпечення високого рівня економічної безпеки. Практична цінність отриманих результатів зумовлена тим, що модель може бути використана в практичній діяльності забезпечення розвитку для соціально-економічних систем. Перспективи подальших досліджень – формування оперативного механізму розвитку торгівлі в системі забезпечення високого рівня економічної безпеки.