АНТИКРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ ЯК ОСНОВА ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ СТАЛОГО РОЗВИТКУ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ - Халатур, Світлана; Качула, Світлана; Олексюк, Віталій; Кравченко, Микола; Клименко, Станіслав (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Антикризове управління є важливим інструментом управління сучасним аграрним бізнесом, особливо в умовах невизначеності та змін на ринку. У статті досліджено роль антикризового управління як ключового елемента у формуванні фінансового механізму сталого розвитку аграрного сектора. Проаналізовано основні аспекти антикризового управління в аграрному бізнесі та його вплив на формування стійкого фінансового механізму. Досліджено взаємозв’язок між антикризовим управлінням та сталим розвитком аграрного сектора. Визначено можливості використання принципів антикризового управління для підвищення фінансової стійкості та конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств. Як результат, у статті підкреслено важливість антикризового управління як ключового чинника формування стійкого фінансового механізму досягнення сталого розвитку аграрного бізнесу. Наукова новизна статті полягає в декількох ключових аспектах: інтеграція антикризового управління та сталого розвитку; застосування принципів антикризового управління в сільському господарстві; акцент на фінансових механізмах: у статті зосереджено увагу на фінансовому аспекті антикризового управління та сталого розвитку в сільському господарстві. Таким чином, наукова новизна статті полягає в інноваційному підході до інтеграції принципів антикризового управління в сільськогосподарський контекст із акцентом на фінансовий механізм, задіяний у досягненні сталого розвитку в аграрному секторі. Результати дослідження можуть бути корисними для сільськогосподарських підприємців, менеджерів, науковців та регуляторних органів для вдосконалення стратегій управління та підвищення стійкості аграрного сектора.