АСПЕКТИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В РАЦІОНАЛІЗАЦІЇ РІШЕНЬ ПРО НАДАННЯ ЗЕЛЕНОГО ФІНАНСУВАННЯ В САУДІВСЬКИХ БАНКАХ - Белуада, Фатех; Абдалла, Ахмед Саїд Рахма; Мохаммед, Мохаммед Омар Муса (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Зелене фінансування є чудовою невикористаною можливістю, особливо в Саудівській Аравії та інших країнах Ради співробітництва країн Перської затоки, які характеризуються своїми розвиненими ринками капіталу, залучаючи інвесторів з усього світу для вкладення капіталу в екологічні та соціальні проєкти на додаток до активізації ефективних процесів управління. Мета дослідження – вивчити вплив різних аспектів вимірів сталого розвитку (екологічного, соціального та економічного) на зелене фінансування в банках Саудівської Аравії та заповнити прогалину в дослідженнях сталого розвитку й зеленого фінансування в аравійських країнах, зокрема в Королівстві Саудівська Аравія. Дослідженням було охоплене населення міста Ер-Ріяд, яке обслуговується в саудівських банках. Дані були зібрані за допомогою анкетування, а розмір вибірки склав 125 учасників. У дослідженні застосовано лінійні регресійні моделі. Отриманий результат показав, що екологічний, соціальний та економічний аспекти сталого розвитку позитивно впливають на зелене фінансування в саудівських банках.