ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ ДЕРЖАВНО-ПУБЛІЧНОГО ПАРТНЕРСТВА У СФЕРІ ТУРИЗМУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Сем’янчук, Петро; Березівська, Оксана; Дидів, Ірина; Лісовський, Ігор; Нестерук, Андрій (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Основною метою є теоретико-методичне обґрунтування формування фінансового механізму державно-публічного партнерства у сфері туризму в розрізі забезпечення сталого розвитку економіки країни при воєнному стані. Дослідницьке питання, поставлене в статті, полягає в тому, який вигляд повинен мати сучасний фінансовий механізм державно-публічного партнерства у сфері туризму, щоб задовільнити вимоги забезпечення сталого розвитку економіки при воєнному стані. Об’єктом дослідження обрано державно-публічне партнерство у сфері туризму. Предмет дослідження – теоретико-методичні, наукові положення формування фінансового механізму державно-публічного партнерства у сфері туризму. У методологію дослідження закладено науковий підхід, що включає застосування ряду методів, які вможливлюють досягнення поставленої мети: метод дерева цілей, метод «чорного ящика», абстрактно-логічний, графічний, аналізу й синтезу, непараметричні статистичні методи, методи математичного моделювання. Обґрунтовано стан державно-публічного партнерства у сфері туризму в умовах воєнного стану. Основним результатом дослідження є побудова фінансового механізму державно-публічного партнерства у сфері туризму, який, на відміну від існуючих у науковій спільноті, характеризується врахуванням воєнного стану в країні та методичним підходом до формування основних його складових: алгоритм проведення фінансового планування, методика оцінки фінансово-кредитних ризиків, теоретико-науковий підхід до оцінювання ефективності фінансових інструментів, модель здійснення фінансового контролю, характеристика інституціонально-правових засад забезпечення державно-приватного партнерства у сфері туризму.