ВИЗНАЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНИХ ПРІОРИТЕТІВ ФОРМУВАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Криштанович, Світлана; Синюк, Оксана; Ядуха, Сергій; Близнюк, Андрій; Баштанник, Оксана; Равлюк, Віталій (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2023)
Запровадження воєнного стану суттєво змінимо сучасне бачення формування державної політики забезпечення фінансово-економічної безпеки. Сьогодні, як ніколи, активізація шляхів зміцнення фінансово-економічної безпеки держави стає пріоритетом номер один. Ціль дослідження полягає в представлені сучасного підходу до визначення стратегічних пріоритетів формування державної політики забезпечення фінансово-економічної безпеки в умовах воєнного стану, який, на відміну від схожих, повинен характеризуватися використанням сучасних методів моделювання, що формують основу для розробки дієвої політики при теперішніх умовах із урахуванням значної кількості факторів та змінних. Об’єктом дослідження є державна політика забезпечення фінансово-економічної безпеки України. Методологія дослідження передбачає застосування теоретичних і математичних методів, які уможливили формування сучасної моделі визначення стратегічних пріоритетів для побудови дієвої державної політики забезпечення фінансово-економічної безпеки. У результаті ми представили не лише сучасну модель завдяки ефективним методам моделювання, але й те, що необхідно сьогодні, щоб зрозуміти, які стратегічні рішення слід ухвалити, щоб сформувати максимально ефективну державну політику забезпечення фінансово-економічної безпеки в умовах воєнного стану. Дослідження має обмеження у вигляді неврахування всіх можливих змінних і чинників, що впливають на формування державної політики забезпечення фінансово-економічної безпеки. Перспективи подальших досліджень полягають у тому, щоб дослідити забезпечення фінансово-економічної безпеки держави на тактично-оперативному рівні.