ЕНТРОПІЙНИЙ ПОГЛЯД НА ПЕРЕМІЩЕННЯ БІЗНЕСУ В КОНТЕКСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Теплюк, Марія; Поліщук , Євгенія; Фоменко , Борис; Бортнік , Анастасія; Дьоміна , Оксана; Мацола , Соломія (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
У статті досліджено динаміку змін в ентропії, зосереджуючись на ентропійній перспективі переміщення бізнесу в рамках сталого розвитку. Акцентуючи увагу на сталих практиках та довгострокових цілях, для дослідження було використано глибокі інтерв’ю для отримання розуміння поглядів українських підприємств на виклики переміщення. У дослідженні розглянуто тонкощі переміщення крізь призму ентропії. Розкрито сутність ентропійних змін через розуміння складної взаємодії між інноваціями та стабільністю в бізнес-середовищі. Аналізуючи стратегічні рішення в сучасних умовах, дослідження виявляє патерни, що визначають успішні кейси щодо переміщення бізнесу за кордон. У статті розглянуті проблеми, з якими стикалися підприємці під час переїзду, та виокремлені нові можливості. Надаючи розуміння адаптивних стратегій, дослідження допомагає вченим, політикам і підприємствам орієнтуватися в невизначеності глобальних економічних змін. Воно буде корисним для стратегічного й успішного переміщення бізнесу за кордон, оскільки проведене на основі реальних опитувань. За допомогою описаних ключових характеристик бізнесмени та політики можуть ухвалювати обґрунтовані рішення, які не лише відповідають цілям сталого розвитку, але й сприяють економічній стійкості та зростанню. Крім того, дослідження буде корисним для вивчення розвитку компаній після переміщення, використовуючи досвід тих, які вже пройшли цей процес. Аналізуючи економічні, соціальні та екологічні аспекти еволюції бізнесів після переміщення, дослідження може розкрити патерни стійкості, інновацій і зростання. З його допомогою можна оцінити ефективність сталих практик, упроваджених під час переміщення, та їхній вплив на довгострокову економічну діяльність.