МЕДІАПЛАНУВАННЯ ЯК НЕОБХІДНА УМОВА ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ЦИФРОВОЇ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ БІЗНЕС-СТРУКТУР - Згурська, Оксана; Виноградова, Олена; Єранкін, Олександр; Корчинська, Олена; Овсієнко, Наталія; Айсулу, Асан (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Основною метою дослідження є вивчення та визначення проблемних аспектів, ключових особливостей і факторів ефективного медіапланування, розробка концептуальної схеми створення цифрового медіаплану як важливої складової цифрового маркетингу в напрямі досягнення економічної ефективності бізнес-структур. Для досягнення поставленої мети використано методи систематизації та узагальнення, наукового абстрагування, аналітичного аналізу. Для виділення економічної складової реалізації медіаплану використано методи системного підходу, системного аналізу та метод логіко-математичної формалізації з метою дослідження та вивчення об’єктів шляхом відображення змісту й структури медіапланування в розрахунковій формалізації. Визначено та обґрунтовано ключову роль медіапланування в цифровій маркетинговій діяльності як важливої складової комплексного планування рекламної кампанії, ефективної фінансової аналітики для отримання високих показників ефективності діяльності бізнес-структур. На основі врахування структурних ринкових трансформацій в умовах інформатизації та інтелектуалізації суспільства визначено характер зв’язку між фінансовими показниками та відповідними цілями бізнес-структур, що обґрунтувало необхідність включення визначених маркетингових і загальних цілей ефективності бізнесу в структуру цифрового медіаплану. У напрямі досягнення високих показників ефективності маркетингової діяльності розроблено концептуальну схему створення цифрового медіаплану як важливої складової цифрового маркетингу в напрямі досягнення високого рівня економічної ефективності бізнес-структур. Визначено, що економічна ефективність розробки та реалізації маркетингового проєкту залежить від аналітичної обробки та прогнозування даних щодо діяльності бізнес-структур у реальному часі, автономних кампаній та розвитку штучного інтелекту. Доведено, що в цифровому медіаплані стейкхолдери, які є представниками бізнес-структур або зовнішніми партнерами, відіграють ключову роль у сприянні досягненню найвищого рівня економічної ефективності бізнес-структур на довгострокову перспективу цифрового розвитку.