ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ІНСТРУМЕНТАМИ ПЕРФОМАНС-МАРКЕТИНГУ - Виноградова, Олена; Дименко, Руслан; Ігнатенко, Ольга; Дарчук, Вероніка; Совершенна, Ірина; Снітко, Артем (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Дослідження присвячене проблемам організації переходу підприємства до концепції performance-marketing, що дозволяє досягти стабілізації фінансової стійкості на підприємстві в сучасних умовах. Мета роботи – дослідити сутність концепції performance-маркетингу та розробити механізм переходу підприємства до performance-маркетингу як умови забезпечення його фінансової стійкості. У статті надано опис історичного підґрунтя становлення вітчизняного performance-маркетингу, розкриті його особливості та відмінності від інших видів маркетингу. Запропоноване визначення performance-маркетингу та його базових принципів. Систематизовані інструменти performance-маркетингу. Обґрунтовані особливості переходу компанії до performance-концепції. Проаналізовані стримувальні чинники розвитку performance-концепції на підприємстві. Розроблено систему оцінки ефективності каналів залучення. Запропонована дорожня карта переходу підприємства до performance-маркетингу. Розроблений механізм переходу до performance-підходу в компанії. Описаний алгоритм побудови наскрізної аналітики як основи performance-маркетингу. Здійснено обґрунтування особливостей забезпечення фінансової стійкості інструментами performance-маркетингу. Визначена роль performance-marketing на кожному з етапів забезпечення фінансової стійкості підприємства. Доведено, що впровадження performance-marketing дасть можливість підвищити фінансову стійкість компанії та застосувати виняткову стратегію оптимізації фінансового розвитку компанії; проаналізувати й використати необхідні фінансові параметри, спираючись на прискорення загального економічного розвитку підприємства.