СТРАТЕГІЯ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ В КОНТЕКСТІ ПОКРАЩЕННЯ ФІНАНСОВИХ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ АГРОПРОПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Лапичак, Назарій; Красівський, Орест; Фрунза, Світлана; Перетятко, Любов; Проць, Роман (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Основною метою дослідження є обґрунтування найбільш оптимальної стратегії підвищення якості продукції для агропромислових підприємств України. Об’єктом дослідження є продукція агропромислового комплексу України. Наукове завдання полягає у формуванні сучасного наукового підходу до оцінки варіантів стратегій підвищення якості продукції агропромислових підприємств України. Методологія дослідження передбачає застосування методу BOCR, який полягає в моделюванні з установленням очікуваних позитивних результатів, додаткових витрат, нових можливостей і потенційних ризиків у контексті покращення фінансових показників діяльності агропромислових підприємств. У рамках методу BOCR для порівняння об’єктів дослідження за допомогою допоміжного методу Дельфі використано метод експертного аналізу. У результаті проведеного дослідження було створено інформаційну базу для розробки та реалізації найбільш оптимальної стратегії підвищення якості продукції для агропромислових підприємств України. Інноваційність отриманих результатів полягає в тому, що через низку критеріїв було проведено порівняння двох потенційних стратегій підвищення якості продукції для агропромислових підприємств України та обрано найбільш оптимальну в контексті покращення фінансового стану. Перспективи подальших досліджень мають бути зосереджені на застосуванні сформованого підходу до порівняння та вибору оптимальних механізмів реалізації цих стратегій.