КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ НОВОЇ ПАРАДИГМИ ОЦІНКИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ БІЗНЕС-СТРУКТУР - Ведерніков, Михайло; Чернушкіна, Оксана; Волянська-Савчук, Леся; Зелена, Марія; Мантур-Чубата, Олена; Горбатюк, Олександр (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Використання рейтингової оцінки в управлінських цілях дозволяє сформувати повну об’єктивну картину внутрішнього стану бізнес-структури, встановлює її поточне положення серед інших подібних об’єктів рейтингування за основними параметрами, а також дозволяє розробити реалістичний прогноз розвитку підприємницької структури в короткостроковій, середньостроковій і довгостроковій перспективі. При цьому вкрай важливого значення набуває максимальна коректність у процесі вибору методу побудови рейтингової оцінки – рейтингового методу. Метою дослідження є розробка рекомендацій щодо методології полікритеріального оцінювання конкурентоспроможності підприємницьких структур із метою оцінки ключових функціональних напрямів їхньої діяльності та обґрунтування управлінських рішень щодо забезпечення сталої конкурентоспроможності. Об’єктивна кількісна інформація про основні результати фінансово-господарської діяльності підприємницьких структур може слугувати інформаційним забезпеченням полікритеріального рейтингу конкурентоспроможності підприємницьких структур. Джерелом можуть бути: форми бухгалтерської, статистичної чи податкової звітності; економічні огляди регіонального споживчого ринку; матеріали галузевої та спеціальної преси, спеціально замовлені дослідження.