ВПЛИВ ВХІДНОГО ПОДАТКОВОГО КРЕДИТУ НА ПОТРЕБИ ММСП В ОБОРОТНОМУ КАПІТАЛІ В ІНДІЇ: ЕМПІРИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ - Сурека, Анчіт; Бордолой, Набасміта (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Основна мета полягає в тому, щоб з’ясувати вплив податкового кредиту (ITC) в структурі податку на товари та послуги на утилітарні можливості й ліквідність мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) в Індії. Використовуючи скоординоване опитування для збирання інформації про запаси оборотного капіталу та узгодженість податку на товари й послуги, 200 ММСП в Ассамі (штат Індія) були обрані для проведення кількісного оцінювання. Результати показують, що існують значущі області для зв’язку між кращими умовами оборотного капіталу та використанням ІТС. Це свідчить про те, що ММСП можуть мати більшу фінансову гнучкість та менші обмеження в оплаті праці, якщо вони дійсно реєструють претензії щодо отримання ITC. Згідно з практичними наслідками оцінки, політики повинні розібратися з системою ITC та запропонувати додаткову допомогу, щоб гарантувати, що ММСП можуть отримати повну вигоду від податку на товари та послуги. Це дослідження є новим, оскільки воно однозначно стосується штату Ассам, пропонуючи альтернативні, прогресивні погляди на конкретний вплив податку на товари й послуги для малих підприємств у цьому штаті.