ВИБІР ПОСТАЧАЛЬНИКІВ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ЯК СКЛАДОВА МАРКЕТИНГУ ЗАКУПІВЕЛЬ - Попко, Олена; Сліпецький, Орест; Кузьо, Наталія; Білик, Ірина; Гринів, Наталія; Демко, Мар’яна (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Вибір постачальників матеріально-технічних ресурсів є одним із найважливіших рішень у маркетингу закупівель. Ефективні рішення щодо вибору постачальників є основою для створення бази джерел постачання. Метою дослідження є аналіз підходів до вибору постачальників матеріально-технічних ресурсів у маркетингу закупівель та обґрунтування напрямів підвищення його ефективності в умовах невизначеності. З метою зваженого вибору постачальників автори запропонували алгоритм організації закупівельної діяльності та критерії оцінювання потенційних постачальників, обґрунтували використання багатокритеріального підходу, що дозволяє виважено обирати постачальника. Визначено основні критерії та шкалу оцінювання постачальників матеріальних ресурсів для ДП «Арена Львів», а також наведено результати їх експертного оцінювання. Розроблений авторами алгоритм організації закупівельної діяльності й запропонований на його основі багатокритеріальний підхід до вибору постачальників може бути рекомендований для підприємств та організацій, які здійснюють закупівельну діяльність.