ВПЛИВ ПРИБУТКОВОСТІ, КОРПОРАТИВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, МЕХАНІЗМІВ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ТА РОЗМІРУ ФІРМИ НА ЇЇ БОРГОВУ ПОЛІТИКУ - Язід, Хельмі; Ісмаїл, Тубагус; Узляваті, Лія; Такі, Мухаммад; Мучліш, Мунавар; Калбуана, Наванг (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Належна практика корпоративного управління може забезпечити додаткову довіру зовнішнім сторонам та інвесторам, особливо у сфері політики корпоративного боргу. Це дослідження спрямоване на вивчення взаємозв’язку між прибутковістю, корпоративною соціальною відповідальністю, механізмами корпоративного управління та розміром фірми на боргову політику корпорації. Використовуваний метод дослідження –кількісний аналіз із використанням звичайних найменших квадратів і стійкої регресії даних компаній, зареєстрованих у Ісламському індексі Джакарти з 2017 до 2022 року. Результати показали, що прибутковість і незалежний аудиторський комітет мають суттєвий негативний вплив на боргову політику, тоді як корпоративна соціальна відповідальність, незалежні комісіонери та розмір фірми позитивно впливають на неї. Ці результати надають компаніям важливу інформацію для прийняття розумних рішень щодо боргової політики за динамікою бізнесу. Дослідження також підтверджує важливість агентської теорії для пояснення того, як такі елементи допомагають вирішувати конфлікти інтересів між менеджментом та акціонерами, а також підвищують чесність, прозорість і краще управління ризиками при прийнятті фінансових рішень. Зміцнюючи корпоративне управління та посилюючи корпоративну соціальну відповідальність, компанії можуть знизити ризик виникнення конфлікту інтересів, підвищити доброчесність і сприяти прозорості прийняття фінансових рішень. Це не тільки створює більш етичне робоче середовище, але й зміцнює відносини з інвесторами та суспільством.