ВПЛИВ ПІДПРИЄМНИЦЬКИХ КОМПЕТЕНЦІЙ НА ДІЯЛЬНІСТЬ МАЛИХ І СЕРЕДНІХ ПІДПРИЄМСТВ: НА ПРИКЛАДІ МУНІЦИПАЛЬНОГО РАЙОНУ ВА, ГАНА - Альхассан, Ісмаїл; Сінха, Кунджал (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2024)
Це дослідження оцінює вплив підприємницької орієнтації на діяльність малих і середніх підприємств (МСП) у місті Ва в Гані. Дескриптори підприємницької орієнтації включають соціально-демографічні змінні, такі як рівень освіти, стать і вік, а також інші детермінанти, такі як схильність до ризику, інноваційний дух і рішучість. За допомогою анкетування опитано 411 операторів МСП за методом випадкової вибірки. За допомогою SPSS дані проаналізовані з використанням описових та інференційних методів. Проведено кореляційний і лінійний регресійний аналізи. Згідно з кореляційною статистикою, лише детермінація не пройшла тесту на значущість. Інші фактори позитивно та суттєво впливали на результати діяльності МСП. Згідно з регресійною моделлю, підприємницькі компетенції є важливими предикторами діяльності МСП в муніципалітеті Ва (R-squired = 0.059, Prob>F = 0,000). На інноваційну спроможність припадає найбільша частка (13,9%) дисперсії (r=0.139; p-value=0.0399). Таким чином, для підвищення успішності МСП в муніципалітеті слід докладати більше зусиль для підвищення інноваційної спроможності керівників підприємств.