АНАЛІЗ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПОПИТУ Й ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ НЕДЕРЖАВНИХ ПІДПРИЄМСТВ У В’ЄТНАМІ - Ха, Тхі Фуонг Дунга; Тран, Мань Дунг (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2025)
У роботі досліджено інвестиційну ситуацію, інвестиційний попит і виявлено тенденції розвитку недержавних підприємств у м. Ханой (В’єтнам) із використанням моделі частково скоригованого попиту й теорії ідентифікації підприємства як дослідницьких підходів. Результати показують, що ефективність бізнесу, зростання підприємства та розмір підприємства є основними факторами, які впливають на вибір структури капіталу ханойських недержавних підприємств. У зв’язку з обмеженим капіталом більшість машин та обладнання недержавних підприємств у Ханої (В’єтнам) мають тривалий термін експлуатації. Інвестиційний попит недержавних підприємств більше залежить від зростання доходів, ніж від масштабів інвестицій попередніх років. Довгострокова та короткострокова інвестиційна еластичність становлять відповідно 2,55 і 2,18, що відповідає коригувальному коефіцієнтові δ = 0,8584. Зрештою, результати дослідження показують, що недержавні підприємства в Ханої (В’єтнам) продемонстрували незначні ознаки розвитку або зростання. Основним фактором, що сприяє зростанню недержавних підприємств, є масштаби зайнятості, а не накопичення інвестицій. У результаті аналізу автори роботи приходять до таких важливих висновків: загальна сума активів, загальна кількість працівників, кваліфікація праці, пропозиція ресурсів, сектор бізнесу, рівень конкуренції на ринку та рівень ризику є факторами, що впливають на результати бізнесу з погляду доходів і прибутку недержавних підприємств у Ханої, В’єтнам.