ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ESG З ПОКАЗНИКАМИ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТА ФІНАНСОВИМИ ПОКАЗНИКАМИ Й ВАРТІСТЮ ФІРМИ: РОЛЬ КОРПОРАТИВНОЇ РЕПУТАЦІЇ ТА ЯКОСТІ ЗВІТНОСТІ ПРО СТАЛИЙ РОЗВИТОК - Нурлатіфа, Сіті; Відястуті, Трі; Ахмар, Нурмала (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2025)
Це дослідження спрямоване на вивчення того, як розкриття інформації та ефективність у аспекті ESG пов’язані з вартістю фірми, при цьому корпоративна репутація, можливо, виступає як посередницька змінна в таких відносинах, водночас якість звітності зі сталого розвитку виступає як модеруюча змінна. У цьому дослідженні використані зразки індексних компаній ESG SRI KEHATI, зібрані з IDX протягом 2017-2022 років. Для цього були використані цілеспрямовані методи вибірки, де було взято суму 19 фірм, а загальна кількість спостережень становить 114. Регресійний аналіз цих факторів показує, що розкриття інформації в ESG поряд зі сталістю та фінансовими показниками в наданні репутації результатам корпорації має велике значення для корпоративних цінностей. Корпоративна репутація успішно опосередковує відносини розкриття інформації про ESG та показники сталого розвитку з фінансовими показниками щодо корпоративної вартості. Водночас якість звітності зі сталого розвитку лише пом’якшує зв’язок між розкриттям інформації в галузі ESG, показниками сталого розвитку та фінансовими показниками щодо корпоративної вартості, але не пом’якшує відношення змінних до корпоративної репутації. На практиці це означає: це дослідження показує, що керівникам необхідно покращувати якість звітності зі сталого розвитку, а будувати корпоративну репутацію потрібно шляхом відповідального та прозорого ведення бізнесу. У поточній роботі розробляються теорія сигналізації та ресурсна теорія для бухгалтерського обліку й сталого розвитку.