ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ЗА ДОПОМОГОЮ АКЦІОНЕРНОГО КАПІТАЛУ ТА БАНКІВСЬКИХ КРЕДИТІВ: ДАНІ З ІНДОНЕЗІЇ - Будіман, Аріф; Вахюнінтіяс, Енда Трі; Муртадхо, Муїс (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2025)
Це дослідження має на меті вивчити вплив використання акціонерного капіталу та банківських кредитів на вартість компанії. У роботі використано метод кількісного підходу шляхом узяття вибірки, що включає 877 компаній у 5 промислових секторах, зареєстрованих на Індонезійській фондовій біржі. Це дослідження вивчає два методи фінансування капіталу компанії, а саме фінансування акціонерного капіталу та банківський кредит із використанням регресійного підходу Ordinary Last Square для вивчення впливу використання акціонерного капіталу та банківського кредиту на вартість компанії. Крім того, дослідження має на меті виміряти вплив використання акціонерного капіталу та банківського кредиту на різні типи галузей промисловості з метою виявлення найбільшого впливу на вартість компанії. Отримані результати свідчать, що статутний капітал проявляє значний негативний вплив на вартість товариства, банківський кредит має позитивний і значний вплив на вартість товариства. Це дослідження також показує, що акціонерний капітал має значний вплив на вартість компанії, на промислові основні матеріали та споживчі нециклічні товари, а банківський кредит має значний вплив на тип основного матеріалу, промислові та споживчі нециклічні товари. Результати дослідження також показали, що банківський кредит має більший вплив на вартість підприємства, якщо порівнювати з акціонерним капіталом. Дослідження є важливим для керівників, яким воно допоможе встановлювати оптимальну структуру капіталу так, щоб можна було досягати вищої вартості компанії.