ПОРІВНЯННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ БАНКІВСЬКИХ СИСТЕМ КРАЇН ЄВРОПИ - Tkachenko, O. O. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2015)
У статті здійснено порівняння фінансової стійкості банківських систем країн Європи на основі застосування найбільш вживаних підходів до оцінювання її рівня; визначено основні тенденції зміни рівня фінансової стійкості банківських систем в даних країнах протягом останніх років; проаналізовано поточні заходи з боку державних органів та регуляторів в країнах Європи, спрямовані на підвищення рівня фінансової стійкості банківської системи.