ОСОБЛИВОСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ БАНКУ В УМОВАХ ФІНАНСОВОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ - Onyshchenko, V. O.; Khudolii, Y. S.; Chervjak, A. V. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
Безпека банківської установи є запорукою його стабільної та прибуткової діяльності. Саме тому було досліджено особливості забезпечення фінансової складової економічної безпеки банку в умовах фінансової нестабільності. Проведено кореляційно-регресійний аналіз фінансової складової економічної безпеки банку. На основі аналізу даних виявлено тип та щільність зв’язку між результативним показником та факторами, що на нього впливають. За результатами обґрунтовано заходи з підвищення фінансової безпеки банку. А також зроблено прогноз стану фінансової безпеки установи. Доведено адекватність та ефективність застосування даного методу.