ІНСТРУМЕНТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ - Bauman, O. S. (Financial and credit activity problems of theory and practice, 2016)
Стаття присвячена дослідженню проблем забезпечення стабільності фінансової системи України, визначенню набору інструментів, які використовуються для її забезпечення, та аналізу теоретичних і практичних проблем їх застосування. Проведено аналіз доцільності використання індикаторів фінансової стійкості та економічних нормативів діяльності банків у процесі оцінки стабільності банківської та фінансової систем, визначено роль Національного банку України у забезпеченні стабільності фінансової системи, обґрунтовано необхідність впровадження інструментів макропруденційного регулювання.